Is je rook piercings eindelijk genezen? Ben je op zoek naar een nieuw sieraad om je compositie te perfectioneren? Twijfel je tussen ringen en bananen? Bij Solstice adviseren we onze klanten vaak over hun keuze van sieraden. We weten precies hoe we je kunnen helpen om je compositie perfect te maken! De rook is een piercing die contrasteert met andere oorpiercings. Hij zit in het midden van het oor, op de tweede kraakbeenplooi boven de gehoorgang en is nog steeds vrij zeldzaam maar trendy. In deze koopgids leer je
  • Welke piercings bij je rook passen
  • Hoe je sieraden kiest
  • Hoe je weet of je je piercing kunt vervangen
Vind nu de juiste zeldzame parel voor jou!

Hoe kies je sieraden voor een rook piercing?

De rook oorpiercing bevindt zich net boven het daith, op een vrij dikke kraakbenige plooi. Hij bevindt zich dus bovenaan de binnenkant van het oor, naast de anti-helix. Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, is de rook iets pijnlijker dan andere oorpiercings. De oorbel is erg populair bij zowel mannen als vrouwen. Ze zijn mooi, trendy en delicaat en kunnen dik of dun zijn, of bezet met halfedelstenen. Het is niet ongewoon om modellen te vinden die versierd zijn met diamanten, zirkoniumoxides of kleine veelkleurige kristallen (opaal, turkoois, enz.). Voor de roek hebben kleine diameters van 6 tot 8 mm de voorkeur. Het is ingewikkeld om sieraden voor grotere oren te dragen omdat dit een bijzonder afgelegen gebied is. Ontdek ook onze collectie Septum Piercing. De piercing rook ring geeft rondheid en diepte aan je composities. Omdat hij op een kraakbeenplooi zit, valt hij meteen op! We raden je aan een origineel sieraad te dragen met kristallen of een kleine bol (bijv. Alia) of een eenvoudiger sieraad zoals Ester, verguld met maximaal 18-karaats goud (en nikkelvrij). Je kunt ook kiezen voor een hoefijzervormig sieraad, een soort open ring met kleine bolletjes aan elk uiteinde. Discreet en gedurfd tegelijk, de rook piercing is niet erg gebruikelijk. Hij is niet erg bekend bij het publiek en het duurt lang voordat hij genezen is. Maar welk sieraad moet je dragen?

De bananenpiercing, een origineel ontwerp

De bananenpiercing, een soort gebogen staafje, past bijzonder goed bij de rook omdat hij vol originaliteit zit. Hij is veel minder populair dan de ring, omdat hij een iets meer rock- of zelfs punkachtig effect geeft en een vleugje gekte toevoegt aan oorarrangementen. Er zijn veel modellen sieraden in de vorm van een banaan. Als je discreter bent, kies dan voor een piercing zonder strassteentjes, met een klein balletje aan elk uiteinde zoals Caitlin. Eenvoudig en doeltreffend! Als je graag je creativiteit en fantasie laat zien, kies dan voor kristallen met vergulde sieraden zoals Helen. De schittering van deze kleine kubieke zirkonia zal je vrouwelijkheid en gevoeligheid benadrukken. Kies voor je rook piercing voor een banaanlengte van 7-8 mm en een steeldikte van 1,2 mm. Oor piercing tips Dus, ringteam of bananateam? De keuze is aan jou! Maar je kunt altijd beide proberen…. Inmiddels vraag je je misschien af hoe je het beste je oorbellen kunt matchen met een piercinggroentje. Laat ons je de weg wijzen.

Waarmee combineer je de rook piercing?

Omdat de rook in het midden/bovenste deel van het kraakbeen zit, moet je oppassen dat je dit deel van het oor niet overbelast. Vermijd het dragen van anti-helix en daith sieraden tegelijkertijd: je zou je samenstelling kunnen overbelasten, vooral als je hebt gekozen voor een ring! In plaats daarvan raden we aan om een rook piercing te combineren met een helix piercing en een tragus piercing. Deze 3 piercings zijn erg populair en worden vaak samen gedragen voor een impactvolle maar ook delicate stijl. Ook lob oorbellen kunnen meedoen.

Wanneer sieraden vervangen?

Voor de rest van de piercings moet je wachten tot het einde van het genezingsproces om de sieraden te vervangen, wat meer dan 6 maanden is. Maar heb geduld, want de rook piercing is het waard!