Heb je een helix piercing maar wil je hem vervangen? Is je piercing genezen en ben je op zoek naar een nieuw sieraad? Bij Opale hebben we onze klanten altijd geadviseerd. Of je nu op zoek bent naar een discrete, modieuze, originele of delicate oorpiercing, wij weten hoe we je kunnen helpen. De helix piercing is de meest populaire kraakbeenpiercing: hij is eenvoudig te maken, modern en niet duur. Maar om de rand van het oor goed aan te kleden, moet je een paar regels volgen en niet overdrijven. Dit gedeelte van het kraakbeen is erg ruim, dus wees niet bang om te spelen met de opeenstapeling door verschillende sieraden te dragen. In deze koopgids leer je :
  • Hoe sieraden te kiezen
  • Wat is de ideale maat voor een helix piercing?
  • Tips voor het succes van je arrangementen
  • Laten we samen je nieuwe piercing bepalen!
 

Wat is de helix piercing?

De helix piercing bevindt zich aan de buitenste rand van het kraakbeen van het oor. Dit gebogen gebied is erg breed en loopt van de bovenkant van de oorlel tot aan de schedel. Deze oorpiercing is vaak de eerste kraakbeenpiercing die vrouwen, en soms ook mannen, besluiten te laten zetten. Dit kraakbeengedeelte is pijnloos, geneest snel en is erg esthetisch. Kortom, het heeft je verleid (en ons ook), je hebt het geadopteerd en kunt niet meer zonder! Er zijn 4 soorten piercings: de bovenste helix (bovenste deel van het oor), de onderste helix (bij de lel), de middelste helix (in het midden, voor de gehoorgang) en de voorste helix, ook wel bekend als de anti helix piercing (bij de schedel). Een oorpiercing laten zetten betekent ook dapper zijn en stijl en charisma tonen. Dit sieraad weerspiegelt je persoonlijkheid en stelt je in staat om je stijl te laten gelden terwijl je discreet blijft. In het geval van de helix geeft het aan dat je een onafhankelijke en vrije vrouw bent die haar creativiteit laat spreken.

Hoe draag je een helix sieraad?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor je oorcomposities. Je kunt kiezen voor een rij haakjes, een mix van studs en ringen, edelstenen, kettingen, dubbele en driedubbele ringen dragen… Ontdek onze tips en bepaal het juweel dat bij je past! Wanneer een helix oorpiercing vervangen? Voordat je een oorpiercing verwisselt, moet je zeker weten dat de genezing voltooid is.

Maar hoe kun je daar zeker van zijn?

Het is goed om te weten dat de genezing van een helix 2 tot 6 maanden duurt. Hoe verder in het oor, hoe langer het duurt om te genezen. Om een genezen piercing te herkennen, moet de wond schoon zijn, zonder korstjes. Het gaatje mag niet bloeden en mag niet rood of pijnlijk zijn. Als je ook maar de geringste twijfel hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met je piercer. Hij kan je adviseren en je vertellen of je je piercing kunt vervangen. Als je deze piercings mooi vindt, maak je piercingcompositie dan compleet met onze Daith Piercing.

Hoe bereik je succes met je composities?

Voor een helix piercing is het sleutelwoord: ophoping. Als je meerdere gaatjes hebt, moet je spelen met contrast door fijne gouden ringetjes te combineren met originelere studs (met stras, bijvoorbeeld in de vorm van bliksem of de maan). Als je liever kettingen draagt, combineer Jacinthe dan met Elena! We raden aan om de helix te combineren met een tragus piercing en kwab oorbellen. De helix piercing is ook een goede optie. Deze piercings vullen elkaar perfect aan en zullen je vrouwelijkheid met vreugde en spontaniteit naar buiten brengen. Maattabel Nu heb je alles wat je nodig hebt om je oorafmeting te perfectioneren. De helix piercing heeft bijna geen geheimen meer voor jou! Maar vergeet niet onze maattabel te raadplegen voordat je overhaast onze sieraden gaat kopen: Stud :
  • Inwendige diameter: 1,2 mm
  • Schachtlengte: 6-7 mm
Ring:
  • Diameter schacht: 1,2 mm
  • Diameter juweel: 8-10 mm
  • Kettingen en hoefijzers: zie hierboven
Als de lengte van de staaf korter is dan de lengte van het eerste sieraad, maak je dan geen zorgen, dit is normaal.