Is je daith piercing eindelijk genezen? Ben je op zoek naar een nieuw sieraad om je oor te versieren? Wil je je piercingcollectie veranderen en vernieuwen? Wij bij Solstice geven om de tevredenheid van onze klanten en bieden kwaliteitsadvies. Daarom weten we hoe we je moeten helpen bij het kiezen van je oorpiercingsieraden. In deze koopgids ontdek je :
  • Hoe je daith sieraden kiest
  • Tips voor je piercings
  • Welke maat je moet kiezen voor je ring

Wat is een daith piercing?

De daith piercing is een klein plooitje kraakbeen dat zich net boven de gehoorgang bevindt. Het is dus een piercing aan de binnenkant van het oor. Door zijn positie is de daith erg discreet van voren gezien en kan hij gemakkelijk met haar worden gecamoufleerd. Hoewel de daith piercing nog maar kort bij het grote publiek bekend is, wordt hij al eeuwenlang gebruikt om migraine te behandelen. In feite werkt deze piercing op een acupunctuurpunt. Veel mensen hebben de frequentie en intensiteit van hun migraine hierdoor zien verminderen.Ontdek ook onze collectie Conch Piercing. Het dragen van een sieraad met een daith is vooral een teken van moed en originaliteit. Deze ongewone piercing is namelijk nogal pijnlijk en vereist het gebruik van een speciale naald.

De ring en het hoefijzer: de sieraden bij uitstek

De grootte van de kraakbeenplooi van de daith piercing laat slechts twee soorten sieraden toe: het ringetje en het hoefijzertje. Deze twee sieraden zijn vrij imposant van formaat en verfraaien de binnenkant van het oor met verfijning en originaliteit. Studs (of oorbellen) mogen nooit in dit gebied gedragen worden.

Daith Piercing ring

Uiterst modern en zeer elegant, de ring is een essentieel element. Of hij nu gedragen wordt op het kraakbeen (helix, tragus, conch, rook…), de lel of het daith, hij mag absoluut niet ontbreken in je juwelendoosje. Ringen geven rondheid en reliëf aan oorcomposities en zijn vaak gemaakt van een clipsluiting. Voor een daith piercing is het ringetje vaak van gemiddelde dikte. Sommige ontwerpen zijn discreet en subtiel, zoals de 18K vergulde Creole Sofie, ideaal als je op zoek bent naar een glamoureuze piercing om te dragen in het dagelijks leven, op het werk of thuis. Andere zijn origineler en zijn versierd met kleine balletjes, kraaltjes, hebben drie ringetjes, zijn hartvormig, enz. Als je je op je gemak voelt met atypische piercings in bohemian, fantasie of tribal designs, ga er dan voor! Abby en Lidia zijn uitstekende keuzes. Tot slot bieden we je gouden sieraden bezet met edelstenen, zoals de Colyne daith ring. Zirkoniumoxide, parelmoer, onyx, amethist, diamant, opaal… Witte kristallen zijn bijzonder mooi als ze op kraakbeen worden gedragen! Als je een daith piercing hebt, kies dan voor een diameter tussen 8 en 10 mm en een schachtdikte van 1,2 of 1,6 mm.

Hoefijzer piercing

Minder trendy, het hoefijzer sieraad wordt soms op het daith gedragen. Met zijn nogal punkachtige stijl is deze piercing niet erg discreet, maar sommige modellen zijn delicaat en kunnen je composities smaakvol aanvullen. De aanbevolen maat is dezelfde als een ring. We bieden dit type sieraad nog niet aan in onze online sieradenwinkel, maar het is nog steeds mogelijk om het te vervangen door de daith piercing Candie.

Wanneer de daith piercing vervangen?

Zoals bij elke piercing is het noodzakelijk om te wachten tot de genezing van het kraakbeen volledig heeft plaatsgevonden voordat je het installatie sieraad vervangt. In het geval van het daith duurt het genezingsproces 2 tot 6 maanden. Het gaatje moet worden schoongemaakt. Als je twijfelt, vraag dan je piercer om advies. Je kunt dan een van onze modellen nemen! Wat betreft de te gebruiken materialen kun je titanium, chirurgisch staal of goud dragen. Vergulden is een goed alternatief voor goud als de basis weinig nikkel bevat. Zilver is een goed alternatief als je er goed mee om kunt gaan.

Succesvol componeren op het gehoor

Om oorcomposities succesvol te laten zijn, moet de daith piercing op de beste manier gecombineerd worden. Sommige sieraden gaan van nature goed samen, terwijl andere combinaties moeten worden vermeden. Vermijd in het algemeen overbelasting van het middelste deel van het oor. Probeer maximaal 2 piercings in dit gebied te hebben: snug, anti-helix, conch of tragus. De tragus en daith piercings gaan heel goed samen. Je kunt een ring met strass-steentjes combineren met een kleine stud in de vorm van een ster of driehoek. Vermijd het dragen van een ring met een roek en een daith, ze kunnen elkaar overlappen en je stijl bederven. Combineer het echter met een piercing zoals een helix en een paar klassieke oorbellen. Qua kleuren kun je alle kanten op: geelgoud, roségoud, witgoud, zilver, koper, enz. Gouden sieraden zijn bijzonder elegant: een geweldig verjaardagscadeau!
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.